Extensor carpi radialis longus of lange strekker van de handwortel naar de spaakbeenzijde

Extensor carpi radialis longus of lange strekker van de handwortel naar de spaakbeenzijde

De extensor carpi radialis longus (ook wel de lange strekker van de handwortel naar de spaakbeenzijde genoemd) is één van de spieren die je gebruikt bij het strekken van je handen en vingers.

Extensor carpi radialis longus of lange strekker van de handwortel naar de spaakbeenzijde

Er zijn een aantal spieren die je gebruikt wanneer je je handen en vingers strekt. De extensor carpi radialis longus, oftewel de lange strekker van de handwortel naar de spaakbeenzijde, is er 1 van. Indien je last hebt van triggerpoints in deze spieren, kun je dat merken aan stijve vingers, sensitieve knokkels, tintelingen en kwetsbaarheid in de hand.

Waar vind je de extensor carpi radialis longus?

De extensor carpi radialis longus begint bij je opperarmbeen en loopt naar de onderzijde van je arm.


Functie van de lange strekker van de handwortel naar de spaakbeenzijde

De extensor carpi radialis longus is verantwoordelijk voor het bewegen van de pols naar de zijde waar de duim zich bevindt. Een voorbeeld van deze beweging is het gooien van een frisbee. Tevens is de spier essentieel wanneer je de pols naar achteren wendt en het krombuigen van de elleboog. Indien je de piano bespeeld of aan het typen bent gebruik je de spier ook, namelijk om de hand gepositioneerd te houden. Stel dat je niet zou bezitten over deze spier, zou je hand zwak en krachteloos langs je pols hangen wanneer je deze vooruitsteekt.

lange strekker van de handwortel naar de spaakbeenzijde

Symptomen bij triggerpoints

Als je last hebt van branderige pijnklachten rondom de buitenzijde van je arm, de rug van je pols en/of je hand, kan dit komen door de ontwikkeling van triggerpoints in de lange strekker van de handwortel naar de spaakbeenzijde.


Tennisarm

Tevens kunnen triggerpoints in de extensor carpi radialis longus een tennisarm veroorzaken.

Oorzaken van pijn in de extensor carpi radialis longus

Meestal zijn triggerpoints in de extensor carpi radialis longus een gevolg van overbelasting, omdat deze spier veel dezelfde bewegingen kan herhalen en dit lang kan volhouden. Voorbeelden hiervan zijn het spelen van muziekinstrumenten, tennissen of golven.

Wanneer je intensief beweegt is dit eigenlijk altijd een behoorlijk inspannend voor de onderarm. Als je langdurig werk verricht waarbij je je onderarm en handen veel gebruikt, is de kans op overbelasting groter.


Wat zijn triggerpoints

Triggerpoints zijn microverkrampingen die aanvoelen als verhardingen in de spieren en hebben diverse oorzaken, namelijk:

  • Overmatig belasten van de spieren
  • Het structureel eten van ongezonde voeding
  • Onaangename leefomgeving
  • Stress
  • Onjuist ademhalen
  • Het hebben van een beroep waarbij je veel zit
  • Ziekte
  • Ongeluk

Echter is dit hoofdzakelijk: het opkroppen van je emoties en gevoelens.

Pijn Reset Methode

Wanneer je kiest voor mijn Pijn Reset Methode focussen we ons op de dieperliggende aanleidingen waardoor je triggerpoints zijn ontstaan. Emotionele aanleidingen zoals stress en negatieve onderdrukte emoties worden vaak vergeten als veroorzakers, waar wij ons bij de Pijn Reset Methode wel op focussen

Gedurende dit behandelproces van zes tot acht weken werken we samen aan het wegnemen van deze aanleidingen.

De voordelen:

  • Op korte termijn zal resultaat al merkbaar zijn, echter zal je ook voor de langere termijn handvatten krijgen die je pijnvrij en onafhankelijk kunnen houden.
  • Ik focus me op de onderliggende oorzaken en verhelp hiermee de langdurende pijnklachten/blessures
  • In deze Pijn Reset Methode maak ik gebruik van de nieuwste ‘reset’ technieken om triggerpoints los te maken en de gewrichten weer moeiteloos te laten bewegen
  • Ik maak geen gebruik van dry needling, injecties, pijnstillers, triggerpointmassage of andere eindeloze oefeningen.
  • In dit exclusieve alles-in-één traject staat persoonlijke aandacht hoog in het vaandel en krijg je voldoende tijd
  • Deze methode is bedoeld voor mensen die open staan, positief zijn en geloven dat er meer mogelijkheden zijn dan alleen wat de dokter verteld

Wil je meer weten over de Pijn Reset Methode?

Een zowel gratis als vrijblijvend adviesgesprek aanvragen kan altijd!

Als je af wilt van je constante/permanente of steeds terug kerende klachten, is de volgende stap het aanvragen van een adviesgesprek.

Je kunt ook een gratis Pijntest invullen of maak direct een afspraak voor een gratis adviesgesprek.

Misschien vind je deze blogs ook interessant

Doe de pijntest