Temporalis of Slaapbeenspier

Temporalis of Slaapbeenspier

De temporalis of de slaapbeenspier is een spier die je elke dag gebruikt. Elke keer wanneer je eet heeft de temporalis een essentiële rol in het kauwproces. Je kunt je voorstellen dat pijn of ongemak na verloop van tijd erg vervelend wordt, simpelweg omdat je geen dag niet eet en de pijn dus altijd daar is.

 Slaapbeenspier of Temporalis

 De temporalis, beter bekend als de slaapbeenspier is een spier die dagelijks wordt benut, namelijk tijdens het kauwen. Deze spier heeft hierbij een cruciale functie en daarom kunnen pijnklachten na enige tijd erg onaangenaam worden.

Triggerpoints

Met behulp van mijn Pijn Reset Methode kunnen we samen de pijnklachten in je kaak elimineren. Echter spreken we bijna nooit van slechts één aanleiding als je last hebt van deze complicatie. In de temporalis kun je last krijgen van triggerpoints, oftewel microverkrampingen die pijnklachten als gevolg hebben.

De triggerpoints worden gevoed door aspecten als een ongezonde levensstijl of emotionele weerbaarheid. Goed om te weten is dat de triggerpoints zelf niet de reden zijn van de pijn, maar een gevolg van een dieperliggende complicatie.

Waar ligt deze spier?

De temporalis is een uitgestrekte, platte spier en bevindt zich rondom je slaap.

De slaapbeenspier bedekt de slaap aan de boven- en voorzijde van het oor.

Waarvoor gebruik je deze spier?

De temporalis is verbonden met de kauwspier. Hierom assisteert de temporalis ook bij het op en neer gaan van de kaken, zoals bij het kauwen.

Problemen met de temporalis

Complicaties met de temporalis kun je op verschillende manieren merken, namelijk:

  • Pijnklachten aan de voor- en zijzijde van je hoofd
  • Sensitieve boven tanden
  • Als je tandvlees pijn doet en ontstoken is
  • Vage, onbestemde pijnklachten wanneer je bijt of aan het kauwen bent

 

Slaapbeenspier of Temporalis Triggerpoint 2

 

Slaapbeenspier of Temporalis triggerpoint 1

Oorzaken van pijn in de slaapbeenspier

Normaliter belast je enkel de kaken als je aan het eten of praten bent, wat over het algemeen geen complicaties oplevert.

Echter is dit niet het geval als je bijvoorbeeld:

  • Doet aan tandenknarsen (gedurende je slaap bijvoorbeeld)
  • Wanneer je je kaken stevig op elkaar drukt (bij spanning)
  • Het kauwen van kauwgom
  • Wanneer je naar de tandarts gaat en een tandheelkundige behandeling doet. Dit resulteert in spanning op de kaakspier wat triggerpoints als gevolg heeft

 

Spanning of ademhaling

Al het bovenstaande is zowel praktisch als verklaarbaar. Echter kunnen emotionele zaken zoals onbewuste spanning ook invloed hebben op de gesteldheid van de temporalis. Zelfs je ademhaling of de stand van je hoofd kan invloed hebben op spanning in je spieren.

Val of whiplash

Triggerpoints omstreeks je borstbeen-sleutel-tepelspier en de monnikskapspier kunnen ontstaan als je valt of een gedupeerde bent van een wiplash. De pijnklachten kunnen triggerpoints rondom je kaak veroorzaken.

 

Triggerpoint in de Slaapbeenspier of Temporalis
Slaapbeenspier of Temporalis triggerpoint boven oor

Wat zijn triggerpoints?

Triggerpoints zijn als het ware spierknopen in je spieren die aanvoelen als verhardingen. Deze spierknopen zijn microverkrampingen en zijn zoals je je kunt voorstellen pijnlijk. Waar veel mensen zich in vergissen is dat triggerpoints niet de acute aanstichter is van de pijnklachten, maar een uiting van een onderliggende oorzaak. Het is dus essentieel om te kijken naar het hele verhaal.

 

Ook interessant: wat zijn triggerpoints?

Wat is hier aan te doen?

Met behulp van mijn Pijn Reset Methode bied ik een volledige uitkomst voor jouw pijnklachten.

Pijn Reset Methode

Met behulp van mijn Pijn Reset Methode focussen we ons niet alleen op de triggerpoints zelf, maar kijken we een stap verder en focussen we ons op de daadwerkelijke aanleiding van deze klachten. Hierdoor werken we aan een permanente oplossing en zullen de zowel de emotionele als fysieke klachten verdwijnen.

Deze mooie methode bestaat uit een volledige behandel dag of diverse behandel middagen.

Hieronder kun je verstaan dat we ons focussen op het correct corrigeren van de gewrichten, de bindweefselstructuren juist te manipuleren en de opgekropte emoties te kunnen loslaten.

De voordelen:

  • Op korte termijn zijn de resultaten al zichtbaar. Tevens krijg je voor de langere termijn tools die je pijnvrij en onafhankelijk kunnen houden.
  • Het doel is om de langdurige pijnklachten/ blessures op te lossen door de onderliggende aanleiding aan te pakken.
  • Er wordt gebruik gemaakt van de nieuwste ‘reset’ methodes om triggerpoints (spierknopen) te laten afnemen en gewrichten flexibel te laten bewegen.
  • Er wordt geen gebruik gemaakt van dry needling, injecties, pijnstillers, triggerpointmassage of andere eindeloze oefeningen.
  • Een exclusief alles-in-één traject waarbij voldoende tijd en persoonlijke aandacht voorop staat.
  • Dit traject is compleet bedoeld voor positief ingestelde personen die ook geloven dan er meer mogelijk is dan alleen wat de dokter je verteld.

Meer weten? Of benieuwd wat de Pijn Reset Methode voor jou kan betekenen?

Als je voorgoed van je permanente pijnklachten af wilt, kun je een kosteloos adviesgesprek aanvragen.  

Een gratis Pijntest kun je hier invullen, of kom direct in actie en maak een afspraak voor een kosteloos adviesgesprek.

Misschien vind je deze blogs ook interessant

Doe de pijntest