Tennisarm

Tennisarm

Heb je de diagnose tennisarm gekregen en ben je op zoek naar een definitieve oplossing voor de pijn die je ervaart? Met de Pijn Reset Methode gaan we op zoek naar de onderliggende oorzaak. De focus ligt op het oplossen van de tennisarm door de diepliggende oorzaken aan te pakken.

Tennisarm

Ben jij gediagnostiseerd met een tennisarm en wil je een blijvende uitkomst voor jouw pijnklachten? Aan de hand van mijn Pijn Reset Methode focussen we ons op de dieperliggende aanleiding van de klachten en gaan we samen aan de slag deze klachten te verhelpen.

Wat is een tennisarm

De welbekende tennisarm is wanneer je last hebt van een blessure aan je elleboog. Veel mensen leggen bij deze term de link met de sportbeoefening tennis, wat ook ergens vandaan komt. Het is namelijk zo dat de bewegende actie die je tijdens tennis verricht een aanleiding kan zijn van een tennisarm. Wanneer je last het van een tennisarm wordt dit in het algemene circuit veelal gediagnostiseerd met een peesontsteking. Dat houdt in dat er zich minuscule kloofjes in je spieren bevinden. Echter heeft dit in mijn ideologie te maken met triggerpoints. De pijn die je ervaart kan ook te maken hebben met afgeleide pijn van triggerpoints, wat inhoudt dat de pijn niet exact voelbaar is op de plek waar de triggerpoint zit.

Invloed tennisarm

Wanneer je last hebt van een tennisarm kun je dat aan diverse aspecten merken, namelijk:

  • Pijnklachten aan de buitenzijde van de elleboog, de pijn kan uitstralen naar je onderarm, pols en hand
  • Pijnklachten wanneer er op er op je elleboog wordt gedrukt
  • Pijnklachten als je de elleboog compleet uitstrekt
  • Pijnklachten als je tegendruk verstrekt met je arm

Hoe ontstaat een tennisarm?

Meestal komt dit door het overmatig gebruiken van pezen en spieren in de uitstrekkers van je pols. Echter kan het diverse aanleidingen hebben, die erg uiteen lopen. Regelmatig beginnen de klachten door het overmatig gebruiken van dezelfde spieren, bijvoorbeeld wanneer je veelal dezelfde bewegingen verricht. Je kunt hierbij denken aan het hebben van fysiek werk zoals een schilder of caissière. Ook wanneer je regelmatig achter je computer zit en daardoor veel soortgelijke bewegingen maakt, kan een tennisarm ontstaan.

Hoe ontstaan triggerpoints?

Door dit overmatige gebruik van bepaalde spieren kunnen triggerpoints zich ontwikkelen. Dit zijn kleine verkrampingen in je spieren die aanvoelen als knopen en diverse aanleidingen kunnen hebben, zoals bijvoorbeeld het overmatig gebruik van bepaalde spieren. Door deze overbelasting krijgen je spieren niet genoeg zuurstof waardoor de spieren verzuren en de spierknopen zich ontwikkelen. De meest hoofdzakelijke aanleiding van triggerpoints is het opkroppen van negatieve emoties. Dit komt omdat het lichaam de pijnklachten als afleidingsmanoeuvre benut. Door de fysieke pijn, voel je de negatieve emoties als angst, boosheid en verdriet niet.

Schema triggerpoint

Aan welke spieren zijn de triggerpoints gerelateerd?

Een tennisarm kan zich ontwikkelen door triggerpoints in diverse spieren. Welke dit zijn, hebben we voor je op een rijtje gezet.

extensor carpi radialus longus
Extensor Carpi Radialis Longus
Supraspinatus Spier
Supraspinatus (bovendoorspier)

Triggerpoints in supinator of achteroverkantelaar
Supinator (achteroverkantelaar)

De emoties slaan zich op in je lijf

Waardoor dit opkroppen niet werkt is omdat deze negatieve gevoelens worden opgeslagen in je lichaam wat invloed heeft op je bloedcirculatie, je spieren en je organen. Door deze opgekropte emoties die opgeslagen worden in je lichaam, ontstaan er verkrampingen die de beginnende aanleiding zijn van triggerpoints. Triggerpoints veroorzaken weer diverse klachten, zoals bijvoorbeeld een tennisarm.

Voorbeeldje

Triggerpoints zitten er niet voor niks. Ze zijn namelijk een gevolg van verschillende mogelijke factoren zoals een ongezond eetpatroon, onjuist ademhalen of het hebben van stress. Wanneer je de triggerpoints gaat behandelen is het dus essentieel om de oorzaak van je triggerpoints aan te pakken. Als je alleen bezig bent met het wegnemen van de pijnklachten, werkt dit slechts als symptoombestrijding en blijft de daadwerkelijke oorzaak bestaan. Hierdoor zullen de triggerpoints snel weer terugkeren. Wat wij dus erg belangrijk vinden is het focussen op de kern van het probleem en zo te werken aan een permanente oplossing.

Ook interessant: wat zijn triggerpoints?

Pijn Reset Methode

Gedurende mijn exclusieve Pijn Reset Methode gaan we samen aan de slag met het wegnemen van jouw pijnklachten, door de dieperliggende aanleiding aan te pakken. Het is zowel een coaching als behandeltraject waarbij we één op één werken aan een permanente uitkomst. Tijdens dit proces zullen er geen oefeningen zoals dry needling, injecties, triggerpoints massages of andere eindeloze opdrachten plaatsvinden.

De voordelen:

  • Op de kortere termijn zal er al resultaat te merken zijn. Om er zeker van te zijn dat dit op de langere termijn zo blijft, ontvang je tools die ervoor zorgen dat je zonder pijn en onafhankelijk door het leven kan.
  • Ik focus me op het verhelpen van je aanhoudende klachten door de kern van het probleem aan te pakken.
  • Door gebruik te maken van de nieuwste reset methodes om de microverkrampingen uit te schakelen en je gewrichten weer flexibel te laten bewegen.
  • Ik maak geen gebruik van dry needling, injecties, pijnstillers, triggerpointmassage of andere eindeloze opdrachten.
  • Een exclusief alles-in-één traject die zowel persoonlijke aandacht als veel 1-op 1 tijd bevat.
  • Dit traject is compleet bedoeld voor mensen die optimistisch zijn ingesteld en tevens geloven dan er meer mogelijk is dan puur alleen wat een arts je verteld.

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen

Als je voorgoed van je blijvende pijnklachten af wilt, is de eerste stap het aanvragen van een kosteloos adviesgesprek.

 

Herken jij je in dit bovenstaande verhaal? Doe dan eens de gratis Pijntest of maak direct een afspraak voor een kosteloos adviesgesprek.

Misschien vind je deze blogs ook interessant

Doe de pijntest