Tennisarm

Tennisarm

Heb je de diagnose tennisarm gekregen en ben je op zoek naar een definitieve oplossing voor de pijn die je ervaart? Met de Pijn Reset Methode gaan we op zoek naar de onderliggende oorzaak. De focus ligt op het oplossen van de tennisarm door de diepliggende oorzaken aan te pakken.

Tennisarm

Ben jij gediagnostiseerd met een tennisarm en wil je een blijvende uitkomst voor jouw pijnklachten? Aan de hand van mijn Pijn Reset Methode focussen we ons op de dieperliggende aanleiding van de klachten en gaan we samen aan de slag deze klachten te verhelpen.

Wat is een tennisarm

De welbekende tennisarm is wanneer je last hebt van een blessure aan je elleboog. Veel mensen leggen bij deze term de link met de sportbeoefening tennis, wat ook ergens vandaan komt. Het is namelijk zo dat de bewegende actie die je tijdens tennis verricht een aanleiding kan zijn van een tennisarm. Wanneer je last het van een tennisarm wordt dit in het algemene circuit veelal gediagnostiseerd met een peesontsteking. Dat houdt in dat er zich minuscule kloofjes in je spieren bevinden. Echter heeft dit in mijn ideologie te maken met triggerpoints. De pijn die je ervaart kan ook te maken hebben met afgeleide pijn van triggerpoints, wat inhoudt dat de pijn niet exact voelbaar is op de plek waar de triggerpoint zit.

Invloed tennisarm

Wanneer je last hebt van een tennisarm kun je dat aan diverse aspecten merken, namelijk:

  • Pijnklachten aan de buitenzijde van de elleboog, de pijn kan uitstralen naar je onderarm, pols en hand
  • Pijnklachten wanneer er op er op je elleboog wordt gedrukt
  • Pijnklachten als je de elleboog compleet uitstrekt
  • Pijnklachten als je tegendruk verstrekt met je arm

Hoe ontstaat een tennisarm?

Meestal komt dit door het overmatig gebruiken van pezen en spieren in de uitstrekkers van je pols. Echter kan het diverse aanleidingen hebben, die erg uiteen lopen. Regelmatig beginnen de klachten door het overmatig gebruiken van dezelfde spieren, bijvoorbeeld wanneer je veelal dezelfde bewegingen verricht. Je kunt hierbij denken aan het hebben van fysiek werk zoals een schilder of caissière. Ook wanneer je regelmatig achter je computer zit en daardoor veel soortgelijke bewegingen maakt, kan een tennisarm ontstaan.

Hoe ontstaan triggerpoints?

Door dit overmatige gebruik van bepaalde spieren kunnen triggerpoints zich ontwikkelen. Dit zijn kleine verkrampingen in je spieren die aanvoelen als knopen en diverse aanleidingen kunnen hebben, zoals bijvoorbeeld het overmatig gebruik van bepaalde spieren. Door deze overbelasting krijgen je spieren niet genoeg zuurstof waardoor de spieren verzuren en de spierknopen zich ontwikkelen. De meest hoofdzakelijke aanleiding van triggerpoints is het opkroppen van negatieve emoties. Dit komt omdat het lichaam de pijnklachten als afleidingsmanoeuvre benut. Door de fysieke pijn, voel je de negatieve emoties als angst, boosheid en verdriet niet.

Schema triggerpoint

Aan welke spieren zijn de triggerpoints gerelateerd?

Een tennisarm kan zich ontwikkelen door triggerpoints in diverse spieren. Welke dit zijn, hebben we voor je op een rijtje gezet.

extensor carpi radialus longus
Extensor Carpi Radialis Longus
Supraspinatus Spier
Supraspinatus (bovendoorspier)

Triggerpoints in supinator of achteroverkantelaar
Supinator (achteroverkantelaar)

De emoties slaan zich op in je lijf

Waardoor dit opkroppen niet werkt is omdat deze negatieve gevoelens worden opgeslagen in je lichaam wat invloed heeft op je bloedcirculatie, je spieren en je organen. Door deze opgekropte emoties die opgeslagen worden in je lichaam, ontstaan er verkrampingen die de beginnende aanleiding zijn van triggerpoints. Triggerpoints veroorzaken weer diverse klachten, zoals bijvoorbeeld een tennisarm.

Voorbeeld

Triggerpoints zitten er niet voor niks. Ze zijn namelijk een gevolg van verschillende mogelijke factoren zoals een ongezond eetpatroon, onjuist ademhalen of het hebben van stress. Wanneer je de triggerpoints gaat behandelen is het dus essentieel om de oorzaak van je triggerpoints aan te pakken. Als je alleen bezig bent met het wegnemen van de pijnklachten, werkt dit slechts als symptoombestrijding en blijft de daadwerkelijke oorzaak bestaan. Hierdoor zullen de triggerpoints snel weer terugkeren. Wat wij dus erg belangrijk vinden is het focussen op de kern van het probleem en zo te werken aan een permanente oplossing.

Ook interessant: wat zijn triggerpoints?

Heb jij langdurige klachten? De Pijn Reset Methode helpt je om weer pijnvrij te kunnen leven.

Pijn Reset Methode

Met behulp van mijn Pijn Reset Methode gaan we samen aan de slag om de kern van je probleem aan te pakken. Deze methode werkt bewustzijn stimulerend en gaan zes tot acht weken intensief werken aan het verhelpen van jouw klachten. Allereerst starten we met het voortraject waarin we gaan werken aan verschillende opgaves zoals het kijken van een film, het beluisteren van een audioboek, het werken aan een werkboek en het lezen van een boek. Door dit voorwerk te doen kunnen we gedurende de Reset Dag of twee middagen, alles eruit halen.

De voordelen:

  • Op de kortere termijn zijn de resultaten al zichtbaar. Tevens krijg je voor de langere termijn tools die je pijnvrij en onafhankelijk kunnen houden.
  • Het doel is om de langdurige pijnklachten/ blessures op te lossen door de onderliggende aanleiding aan te pakken.
  • Er wordt gebruik gemaakt van de nieuwste ‘reset’ methodes om triggerpoints (spierknopen) te laten afnemen en gewrichten flexibel te laten bewegen.
  • Er wordt geen gebruik gemaakt van dry needling, injecties, pijnstillers, triggerpointmassage of andere eindeloze oefeningen.
  • Een exclusief alles-in-één traject waarbij voldoende tijd en persoonlijke aandacht voorop staat.
  • Dit traject is compleet bedoeld voor positief ingestelde personen die ook geloven dan er meer mogelijk is dan alleen wat de dokter je verteld.

Meer weten? Of heb je interesse in de Pijn Reset Methode.

Als je voorgoed van je permanente pijnklachten af wilt komen, kun je een gratis adviesgesprek aanvragen.  

Een gratis Pijntest kun je hier invullen, of maak direct een afspraak voor een kosteloos adviesgesprek.

Misschien vind je deze blogs ook interessant

Doe de pijntest