Teres Major of Grote ronde armspier

Teres Major of Grote ronde armspier

De teres major ofwel grote, ronde armspier vind je aan de rugzijde van je lichaam. Triggerpoints in de teres major kunnen leiden tot schouderklachten en armklachten.

Teres Major of Grote ronde armspier

De grote, ronde armspier, ook wel bekend als de teres major, bevindt zich aan de kant van je rug. Als je last hebt van triggerpoints in deze spier kan dit schouder- en armklachten tot gevolg hebben. Met behulp van mijn Pijn Reset Methode kunnen deze pijnklachten bij de onderliggende oorzaak worden verholpen.

 

Waar vind je de grote, ronde armspier?

De teres major begint bij de onderhoek van je schouderblad en loopt naar de binnenkant van je bovenarm.

 

Welke functie heeft de teres major?

De grote ronde armspier is verantwoordelijk voor het naar beneden brengen van je arm en zodat je je arm naar je lijf toe kan halen.

Als je last hebt van triggerpoints in deze spier kan dit snijdende pijnklachten in de achterste deltaspier veroorzaken.

De pijnklachten zijn vooral voelbaar als je je armen uitstrekt om iets aan te nemen.

Dit kan de volgende klachten als gevolg hebben:

  • Pijnklachten in het midden van je rug
  • Pijnklachten aan de zijzijde van je buik
  • Pijnklachten in je pink, ringvinger of middelvinger

 

Als je merkt dat je niet goed kunt strekken, kan dit ook te maken hebben met triggerpoints in de teres major.

Uitstraling in de Grote ronde armspier

Oorzaken

Triggerpoints in de teres major kunnen zichzelf ontwikkelen wanneer je veel handelingen verricht waarbij je de arm strek naar beneden trekt.

Bijvoorbeeld:

  • Als je turnt
  • Als je tennist
  • Als je zwemt
  • Als je roeit
  • Bij het houthakken
  • Wanneer je een bal gooit
  • Bodybuilding

Het bandje van een BH kan de reden zijn dat je triggerpoints aan blijven houden.

Wat is een triggerpoint?

Een triggerpoints is een kleine verkramping in een spier en aanvoelt als een verharding. Je kunt het zien als een supercombi van diverse factoren als aanspanningen, vernauwende bloedvaten, te weinig voedingsstoffen, te weinig zuurstof, afvalstoffen en gevoelige zenuwuiteinden. Deze factoren veroorzaken triggerpoints met onaangename pijnklachten als gevolg.

Triggerpoints kunnen verschillende aanleidingen hebben. Voorbeelden hiervan zijn een onaangename leefomgeving, een slecht voedingspatroon, onjuist ademhalen, je spieren te weinig gebruiken of stress. Deze factoren hebben allemaal iets gemeen: ze verhinderen de cel wisseling, je zenuwstelsel en je hormonale balans.

Echter is de meest hoofdzakelijke oorzaak het opkroppen van negatieve gevoelens en emoties.

Triggerpoints Teres Major

Onderdrukte emoties

Je gevoelens opkroppen is de meest voorkomende aanleiding van triggerpoints. Voorbeelden van deze emoties zijn boosheid, angst of verdriet die niet worden geuit. Het lichaam zet deze pijn in als afleidingsmanoeuvre, zodat je de fysieke pijn voelt in plaats van de negatieve gevoelens. Je lichaam slaat deze emoties op in je lichaam wat zorgt voor spanningen in het zenuwstelsel, spieren en dergelijken. Dit resulteert in het krijgen van triggerpoints.

Omgaan met triggerpoints

De triggerpoints zitten er niet voor niks. Daarom is het cruciaal om de kern van de complicatie aan te pakken. Wanneer je alleen focust op het lokaal wegnemen van de triggerpoints zullen ze snel weer terugkeren omdat de onderliggende oorzaak blijft bestaan. Het is dus belangrijk om te focussen op een permanente uitkomst.

 

Detail triggerpoint

 

Pijn Reset Methode

Met behulp van mijn Pijn Reset Methode focussen we ons op de onderliggende oorzaak van jouw pijnklachten. Het is een intensief één op één proces waarbij we op zoek gaan naar een totaaloplossing. We beginnen met uitgebreid voorwerk om gedurende een RESET dag of middagen alles uit de dag te kunnen halen en te werken naar een permanente uitkomst voor jouw klachten.

 

De voordelen:

  • Op korte termijn zijn de resultaten al zichtbaar. Tevens krijg je voor de langere termijn tools die je pijnvrij en onafhankelijk kunnen houden.
  • Het doel is om de langdurige pijnklachten/ blessures op te lossen door de onderliggende aanleiding aan te pakken.
  • Er wordt gebruik gemaakt van de nieuwste ‘reset’ methodes om triggerpoints (spierknopen) te laten afnemen en gewrichten flexibel te laten bewegen.
  • Er wordt geen gebruik gemaakt van dry needling, injecties, pijnstillers, triggerpointmassage of andere eindeloze oefeningen.
  • Een exclusief alles-in-één traject waarbij voldoende tijd en persoonlijke aandacht voorop staat.
  • Dit traject is compleet bedoeld voor positief ingestelde personen die ook geloven dan er meer mogelijk is dan alleen wat de dokter je verteld.

Meer weten? Of heb je interesse in de Pijn Reset Methode.

Als je voorgoed van je permanente pijnklachten af wilt komen, kun je een gratis adviesgesprek aanvragen.  

Een gratis Pijntest kun je hier invullen, of maak direct een afspraak voor een gratis adviesgesprek.

Misschien vind je deze blogs ook interessant

Doe de pijntest