Triceps brachii of Driehoofdige Armstrekker

Triceps brachii of Driehoofdige Armstrekker

Triceps brachii of Driehoofdige Armstrekker

De triceps brachii, bij de meeste mensen bekend als de triceps, is een zowel uitgestrekte als brede spier die zich bevindt aan de achterkant van je bovenarm. Deze spier is verantwoordelijk voor het uitstrekken van je elleboog. De triceps heten ook wel de driehoofdige armstrekker omdat de spier driekoppig is. Wanneer je last hebt van triggerpoints in de triceps brachii kunnen er klachten ontstaan rondom je armen en schouders.

   

Ligging Triceps Brachii

De triceps loopt langs heel de achterkant van de bovenzijde van je arm. De 3 koppen van de spier creëren met elkaar een peer die vastzit aan de ellepijp.

Waar de koppen vandaan komen:

  • Caput mediale; binnenkant opperarmbeen
  • Caput laterale; buitenkant opperarmbeen
  • Caput longum; schouderblad

 

Functie Triceps Brachii

De driehoofdige armstrekker wordt in het dagelijks leven vaak gebruikt, bijvoorbeeld wanneer je je armen beweegt. Als je je arm uitstrekt, ontspannen de biceps.

Doordat de caput longum, oftewel de lange kop, vastzit aan het schouderblad zullen je armen niet uit de kom gaan.

Triceps brachii Triggerpoints

Triggerpoints in de Triceps Brachii

Als je last hebt van triggerpoints in de driehoofdige armstrekker kunnen je pijnklachten op diverse plekken merkbaar zijn, wat vaak niet op de plaats van de triggerpoint zelf is. Wanneer je bijvoorbeeld klachten in de achterzijde van je schouder en de buitenzijde van je elleboog ervaart, is er een kans dat dit afkomstig is van triggerpoints in de caput longum.

Pijnklachten aan de buitenzijde van je elleboog kunnen duiden op triggerpoints in de caput mediale, dichtbij de verbinding aan je ellepijp. Ook kan deze afgeleide pijn attenderen op triggerpoints in de kern van de caput laterale.

Wat is een triggerpoint?

Een triggerpoint is een aanhoudende microverkramping in je spieren die aanvoelt als een knoop. De bloedcirculatie wordt verstoord waardoor afvalstoffen niet worden weggevoerd en minder zuurstof wordt aangeleverd.

Wanneer er druk wordt uitgeoefend op een triggerpoint kan dit pijn doen. Echter kan het ook een aanhoudende pijn veroorzaken op diverse plekken in je lijf: afgeleide pijnklachten. Triggerpoints kunnen op verschillende wijze ontstaan, maar vaak komt dit door een langdurige spanning op je spieren.

Kijk hier voor meer informatie over het ontstaan van triggerpoints.

Triceps brachii triggerpoints

Ontstaan triggerpoints Triceps Brachii

Wanneer je regelmatig overmatig spanningen levert gedurende sport of je werk, kunnen triggerpoints in de triceps brachii ontstaan. Hierbij kun je denken aan vaak veelvoudig duwen wat resulteert in spanningen in je spieren.

Daarbij kunnen diverse zaken als stress, opgekropte gevoelens of een slechte leefstijl oorzaken zijn om de spier onopzettelijk aan te spannen. Meestal wordt er niet gedacht aan dit soort zaken bij de behandelwijze van triggerpoints.

Behandeling triggerpoints Triceps Brachii

Een triggerpoints is een combinatie van diverse zaken. Het is eigenlijk een kern van spanningen, vernauwde bloedvaten, te weinig zuurstof, pijn- en afvalstoffen, verzuring en sensitieve zenuwuiteinden.

Een voordeel is dat er veel research is gedaan naar triggerpoints, waaruit is gebleken dat er veel aan te doen valt. Namelijk door de gewrichten correct te hervormen, je bindweefsel te behandelen of door opgekropte gevoelens te verwerken. Tevens beschik ik over een talrijk aantal 'reset' methodes om triggerpoints meteen weg te nemen en om spanningen te verhelpen.

De triggerpoints zitten er niet voor niets. Hierom is het belangrijk verder te kijken dan alleen het wegmasseren van de triggerpoints en focussen we ons op de onderliggende oorzaak van het ontstaan zoals bijvoorbeeld opgekropte emoties.

Met behulp van mijn Pijn Reset Methode focus ik me niet alleen op et direct wegnemen van de triggerpoints, maar focus ik me ook op de dieperliggende reden, zodat de triggerpoints ook niet zullen terugkeren.

Pijn Reset Methode

Met behulp van mijn Pijn Reset Methode gaan we samen aan de slag om de kern van je probleem aan te pakken. Deze methode werkt bewustzijn stimulerend en gaan zes tot acht weken intensief werken aan het verhelpen van jouw klachten. Allereerst starten we met het voortraject waarin we gaan werken aan verschillende opgaves zoals het kijken van een film, het beluisteren van de radio, het werken aan een werkboek en het lezen van een boek. Door dit voorwerk te doen kunnen we gedurende de Reset Dag of twee middagen, alles eruit halen.

De voordelen:

  • Op de kortere termijn zijn de resultaten al zichtbaar. Tevens krijg je voor de langere termijn tools die je pijnvrij en onafhankelijk kunnen houden.
  • Het doel is om de langdurige pijnklachten/ blessures op te lossen door de onderliggende aanleiding aan te pakken.
  • Er wordt gebruik gemaakt van de nieuwste ‘reset’ methodes om triggerpoints (spierknopen) te laten afnemen en gewrichten flexibel te laten bewegen.
  • Er wordt geen gebruik gemaakt van dry needling, injecties, pijnstillers, triggerpointmassage of andere eindeloze oefeningen.
  • Een exclusief alles-in-één traject waarbij voldoende tijd en persoonlijke aandacht voorop staat.
  • Dit traject is compleet bedoeld voor positief ingestelde personen die voor meer open staan dan slechts wat de dokter verteld.

Meer weten? Of heb je interesse in de Pijn Reset Methode.

Als je voorgoed van je permanente pijnklachten af wilt komen, kun je een gratis adviesgesprek aanvragen.  

Een gratis Pijntest kun je hier invullen, of maak direct een afspraak voor een kosteloos adviesgesprek.

Misschien vind je deze blogs ook interessant

Doe de pijntest